Какво е богатство и лесно ли е човек да забогатее?

Основният начин човек да забогатее.

Сигурно има много начини да слагате повече пари в джоба си (основния начин да забогатеете)  ... още от днес, но главния от тях е инвестирането. Много хора, дълбоко в себе си считат, че забогатяването се получава по-някакъв фантастичен начин, просто ей-така, без да се прави нищо и че на тях просто до сега не им се отдава да го открият. А тези, които вече са забогатели по един или друг начин, просто са го улучили, нещо като шестица от тотото. Това е дълбоката причината в България (а и по света) богатите да са толкова малко, а бедните да са все повече.

Забогатяването е закономерен процес.

Всъщност, забогатяването е един закономерен процес от малки инвестиции, на които трябва да се приучаваме още  от най-ранната си детска възраст. Но то също е процес, на който може да се положи начало даже и в преклонна възраст.

Така, че “бързото забогатяване” е глупост! 

Но ако все пак се намират случаи на бързо забогатяване, то в 99% от случаите е било последвано от много бързо, драматично обедняване. И интересното е, че за първото повече се говори, а второто доста по-малко се разчува, което в крайна сметка поддържа илюзорната представа у хората, че бързо забогатяване е някак си е възможно.

Планирано забогатяване.

Най-бързия начин да забогатеете е да предприемете дългосрочен, планиран подход по въпроса, като задължителна част от плана са мерките за икономии и благотворителността. В този момент някои със сигурност ще кажат “Оо..., но то това и баба го знае!” И точно това е целта на тази публикация - да Ви каже недвусмислено и категорично: единственият, при това най-бърз метод за забогатяване е “метода на баба” - да се бърза бавно, с малки но ежедневни инвестиции.

Така са били натрупани най-големите богатства по света

  • ден след ден, 
  • година след година, 
  • век след век ... - при наследствените империи.

Богатството е сбор от

  • пари, 
  • умения, 
  • навици,
  • обичаи и ... добра Съдба (натрупана добродетел отпреди), 
с които човек трябва да се  закърмя от най-ранна възраст и които да се предават по наследство, поколение след поколение в продължения на векове и даже ... на хилядолетия. Най-бързият, най-безопасният и най-лесният начин да забогатеете е да предприемете ежедневно малки стъпки, които водят към спестяване (в касичка) и печелене на пари и след това грамотно да ги инвестирате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Налични издания по английски език - за българи: